Site-ul web utilizează o serie de module de tip Javascript. Pentru a beneficia de o experienţă cât mai plăcută în navigarea pe acest site, vă rugăm activaţi utilizarea limbajului Javascript.

Proiecte si activitati culturale - ,,Ziua Eroilor

Ziua Eroilor

 Ziua Eroilor Neamului Românesc - zi plină de încărcătură emoţională şi spirituală, sarbatorita în mod tradițional si in comuna Ighiu.

 Avem datoria morală să-i comemorăm, cu profundă recunoştinţă, pe toţi cei care s-au jertfit de-a lungul istoriei pentru ca noi să trăim astăzi într-o ţară independentă, în care ne putem bucura de libertate. Jertfa ostaşilor neamului nostru a fost înfăptuită pentru ca noi, urmasii lor să putem merge la biserică, să ne putem ruga liber lui Dumnezeu, căci, cea mai de preț bogăție a neamului nostru este credința creștină. Nu întâmplător românii își comemorează înaintașii jertfiți în mod eroic în aceeași zi cu prăznuirea zilei în care Domnul nostru Isus Hristos s-a înălţat la ceruri. 

          Asemenea jertfei de Sine a Fiului Domnului, asumată în numele întregii umanități si eroii neamului nostru, au pus mai presus de propria ființă datoria față de Țară. Acest fapt a contribuit decisiv la păstrarea  valorilor naţionale, a limbii romane, la obținerea și păstrarea independenței de stat, la libertatea poporului nostru.

                 Pentru toate acestea doresc să îmi exprim preţuirea şi recunoştinţa față de bravii eroi ai neamului românesc şi in special eroilor din comunitatea noastra căzuţi la datorie, păstrând pentru totdeauna în memorie exemplul lor de dăruire!

  Să ne cinstim istoria şi eroii,si sa ne traim pe deplin prezentul și viitorul cu responsabilitate!

Nu este disponibilă nicio descriere.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.