"Drumul Vinului" este un proiect deosebit de complex,fiind parte din actiunile asociatiei,,Tara Vinului''. El nu este un simplu marcaj geografic, ci o reţea de producători care oferă servicii. Producătorii se reunesc pentru a promova, comercializa şi vinde un produs, de aceea este o adevărată şcoală a culturii vinului. Traseul are circa 200 de km şi străbate trei municipii - Aiud, Alba Iulia şi Blaj, traversând zece comune, fiecare remarcabilă prin cultura şi tradiţiile sale. El începe de la poalele Munţilor Apuseni şi parcurge o zonă de o frumuseţe rară, străbătând localităţile Câlnic, Gârbova, Alba Iulia, Şard, Ighiu, Ţelna,Bucerdea Vinoasa, Tibru, Cricău, Teiuş, Aiud, Crăciunelu de Jos, Blaj, Ciumbrud, Jidvei, Cetatea de Baltă. Fiecare localitate se evidenţiază cu specificul ei, iar pe lângă tradiţiile legate de producerea vinului, turiştii vor putea admira şi obiective istorice, naturale şi de cult.
In cadrul Festivalului Cetăţilor Dacice, vedeţi, tot o îmbinare a turismului cu vinul, s-a creat un eveniment "Vinul Dacic" în cadrul căruia producătorii mici şi-au prezentat vinurile. A fost un concurs cu premii constând în personalizarea, pe cheltuiala asociaţiei, a celor mai bune crame şi tot atunci a fost inaugurat primul centru de degustare de vinuri în crama Apoulon de la Bucerdea Vinoasă,unde a fost prezentat si filmul documentar "Tradiţia culesului strugurilor". La acest eveniment s-a colaborat foarte bine cu Parohia Ortodoxă din Bucerdea Vinoasă.
In cadrul acestui program,un lucru important l-a constituit personalizarea cramelor,beneficiind asfel de acest "tratament" , 19 crame din trei podgorii: Aiud, Alba Iulia şi Târnave.
Pivnitele/cramele, care au beneficiat de personalizare, la Ighiu şi Bucerdea Vinoasă,sunt: Crama Casa Apoulon, Ionuţ Benician, Nicolae Hada, Ioan Truţă, Nicolae Bolea si Ioan Pop.
De asemenea,amintim faptul ca,tot ca activitate a asociaţiei, la Bucerdea Vinoasă a avut loc la sfârşitul lunii august în organizarea Asociaţiei Tradition Group şi manifestarea "Cununa grâului", care a avut o secţiune dedicată... vinului. Cu acest prilej au fost prezentate într-un concurs al micilor producători 77 de soiuri de vin, iar câştigătorii au fost stabiliţi de un juriu de specialitate.